METAVERSE KAPILARINI TEKNOFEST’TE ARALIYOR!

 

İlklerin festivali Teknofest bu yıl da birbirinden renkli etkinliklerle kapılarını açıyor. Festivalin en ilgi çekici katılımcılarından biriyse, kurgusal bir evrende zamanda yolculuğu mümkün kılan GoArt Metaverse uygulaması…

 

Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali Teknofest, 21 Eylül Salı günü İstanbul Atatürk Havalimanı’nda başlıyor. 26 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek festival, teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, çeşitli etkinlikler ve söyleşiler gibi birçok faaliyete ev sahipliği yapacak.

 

2018’den beri gerçekleştirilen Teknofest’te ziyaretçi ve katılımcı sayısı her geçen sene katlanarak arttı.

İlk yıl 14 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarına 4 binden fazla takım ve 20 bin genç başvuru yapmıştı. Geçen yıl Gaziantep’te gerçekleşen Teknofest’te 21 kategorideki yarışmalara 20 binden fazla takım ve 100 bin genç başvurdu. Bu yılsa yarışma kategori sayısı 36’ya çıktı.

 

Roof Stacks CEO’su Burak Soylu: Dünyanın AR tabanlı ilk metaverse uygulaması GoArt Metaverse!

 

Birbirinden renkli etkinliklere sahne olan Teknofest’in en ilgi çekici katılımcılarından biri de Roof Stacks şirketi olacak. Şirketin Teknofest’te sunacağı iddialı ürünlerinden biri olan Goart Metaverse hakkında Roof Stacks CEO’su Burak Soylu yaptığı açıklamada, fiziksel evrenin geçmiş dijital ikizi olarak ifade ettiği GoArt Metaverse uygulamasının şu an dünyada AR tabanlı olarak çalışan ilk metaverse olduğunu söyledi. Metaverse hakkında son 6 ayda Facebook, Niantic, Fortnite, Epic Games gibi şirketlerin henüz yatırım yapmaya başlayacağını duyurduğunu ifade eden Soylu, Roof Stacks’in bu alanda 4 yıl süren AR-GE çalışmalarının başarı ile tamamlandığını kaydetti. Burak Soylu, dünya teknoloji devlerinin yeni yatırım yapmaya başladığı bir alanda Roof Stacks tarafından geliştirilen GoArt Metaverse uygulamasının ilk versiyonunun, Temmuz ayında store’larda son kullanıcıya sunulduğunu belirtti.

 

Soylu; GoArt Metaverse ile kullanıcının mobil cihazından başka hiçbir ekstra donanıma ihtiyaç duymaksızın fiziksel evren ile metaverse arasında boyut değiştirerek içinde bulunduğu lokasyondaki nesnelerin, insanların, şehirlerin geçmiş zamandaki dijital ikizleri ile zamanda yolculuk yapabilme imkanına sahip olduğunun altını çizdi. Zaman kapısından geçen kullanıcıların sanal rehber Evliya Çelebi eşliğinde kültürel miras alanlarının tarihine tanıklık edebildiğini belirten Soylu, bu deneyimi yaşamak isteyen herkesi Teknofest alanına davet etti.

 

 

www.goartmetaverse.com                                          

www.roofstacks.com