Bu yıl ikinci kez düzenlenen Mobilefest Teknolojiler Fuarı ve Konferansı İstanbul Kongre Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilerine açtı. Teknoloji ekosisteminin bir araya geldiği fuarda, pek çok teknoloji sağlayıcısı, girişimci ve yazılım geliştirici, yerel - küresel satın almacılar ve yatırımcılarla bir araya geldi.

 

Moderatörlüğünü Şebnem Özdemir'in (AIPA-Genel Başkan Yardımcısı) yaptığı ‘Metaverse; Sanal bir dünyada yaşamaya hazır mısınız?’ paneli, katılımcıların da yoğun ilgisiyle karşılandı.

Konferans programının bu yıl en merak edilen konularından biri olan Metaverse Teknoloji konuşmaları ise, Roof Stacks CEO’su Burak Soylu’ nun katıldığı panelle gerçekleştirildi.

Dünyanın konuştuğu metaverse teknolojisini ve Roof Stacks’in metaverse platformu GoArt’ı anlatan Burak Soylu, mevcut oyun ekosistemlerinin artık doygunluğa ulaştığını ve GoArt’ın metaverse dijital evriminin en iddialı aktörlerinden biri olacağını ifade etti.

 

Dünyayı zaman kapılarıyla donatıyoruz’ sloganıyla yola çıkan GoArt’ın, kullandığı AR (Arttırılmış gerçeklik) teknolojisiyle metaverse geliştiriciler arasında bir öncü olduğunu belirten Soylu, katılımcılarının sorularına da yanıt verdi.

 

GoArt’ın kullanıcılara vadettiği alternatif dünya ve yaşam tarzının içeriğinden bahseden Burak Soylu platformla ilgili şunları söyledi:

‘‘Kurgusal evrenlerde avatarlarla sosyalleşilen bir çağın dezavantajı olarak insanların asosyalleşmesi gösteriliyor, ancak biz ‘gezi madenciliği’ diye bir kavram icat ettik ve GoArt’ı bu felsefeyle inşa ettik’’ şeklinde konuştu.